Waterafvoer tuin en terras

Heeft u last van overtollig regenwater in de tuin? Of wilt u aanpassingen doen in de inrichting of bestrating van uw huidige tuin? Om wateroverlast te voorkomen, is een goede waterafvoer in de tuin belangrijk. Voor een goede waterafvoer in de tuin en op het terras kunt u o.a. watergoten (laten) plaatsen. Wij helpen u aan een goede afwatering!

Problemen met waterafvoer in de tuin

Heeft u grote plassen water in de tuin na een flinke bui? Of heeft u op een andere manier last van water in uw tuin? In de afgelopen jaren hebben we in Nederland relatief vaak extreem weer gehad. Hierbij viel er erg veel regen in korte tijd. Het aantal dagen met zware regenval (50 mm per dag) is in de afgelopen jaren flink toegenomen. En het KNMI verwacht ook in de aankomende jaren meer zware regenval. Het is daarom belangrijk dat de waterafvoer in de tuin goed ingericht is, en niet dat het water zelf gootjes onder uw terras maakt. Hierdoor kunnen verzakking ontstaan. Met een goede afwatering voorkom je waterschade en -ongemak in de tuin.

Waterafvoer tuin en terras: watergoten

Heeft u sierbestrating en wilt u een optimale waterafvoer in uw tuin? Dan zijn watergoten in uw tuin of op het terras een goede optie. De goten vangen het overtollige water op, en zorgen voor een effectieve waterafvoer in de tuin. Er zijn verschillende soorten en maten afvoergoten, waarbij één van de belangrijkste kenmerken de diepte is. Een diepere goot is in staat om meer regenwater af te voeren. De meest gebruikte watergoten op terrassen en in tuinen hebben een diepte van 6 tot 10 centimeter.

Grind en split voor waterafvoer tuin en terras

Soms is het niet mogelijk om een watergoot te plaatsen, of is een watergoot in de tuin niet gewenst. Een goed alternatief voor watergoten is de aanleg van grind en split. Met grind en split in uw tuin heeft het regenwater meer ruimte om goed in de grond te zakken. Bovendien wordt er weleens een strook grind langs het huis aangelegd. Dit is tegen opspattend regenwater, wat kan zorgen voor vuil op uw buitenmuren.

Waterafvoer tuin en terras: drainage

Wilt u nieuwe sierbestrating in uw tuin aanleggen? Dan is drainage een optie voor de waterafvoer in de tuin. Een drainagesysteem ligt onder de bestrating in uw tuin. Door middel van drainagebuizen wordt het regenmater naar een laagste punt afgevoerd, zoals een putje of border. Het is ook mogelijk om het regenwater door middel van een drainagesysteem af te voeren naar een watergoot.

Tegenwoordig zijn de waterafvoeren in verschillende stijlen beschikbaar. Hierdoor is er altijd een afvoer te vinden die passend is bij uw tuin. Heeft u vragen? Neem contact met ons op of kom eens langs!

waterafvoer tuin en terras

Mogen wij u helpen?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Kijken en voelen bij Van der Donk Vinkel

Wij geloven écht dat u verschillende typen stenen moet zien en voelen. Het in de hand nemen van verschillende type stenen helpt u bij het maken van de juiste beslissing. Uiteraard geven wij u ook graag advies voor uw tuin.

Ons assortiment

Op onze website presenteren we een gedeelte van ons assortiment. We adviseren u om in onze showtuin ons volledige assortiment te ervaren, bekijken en voelen. Hiervoor dient u een afspraak te maken zodat onze collega’s uitgebreid de tijd hebben om u persoonlijk te adviseren. In het weekend is ons bedrijf gesloten. Onze showtuin is wel geopend. Zo kunt u zich alvast oriënteren op de mogelijkheden en ons assortiment. Het is niet mogelijk om in het weekend een afspraak te plannen. Hiervoor zien we u graag doordeweeks terug.

sierbestrating keramiek GeoCeramica van der donk

Keramiek en GeoCeramica

Op zoek naar maximaal gebruiksgemak van uw terras? Dan bieden tegels van keramiek voor u de uitkomst.

Container
huren

Met onze minicontainers bent u snel van uw verschillende afvalsoorten af

sierbestrating grind en split van der donk

Grind &
Split

Oprit, grindpad of siertuin; grind en split kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet.

sierbestrating natuursteen van der donk

Natuursteen

Breed scala aan diverse natuursteen. Tegels, steenstrips, vijverranden, stapelblokken en traptreden.

kunstgras den bosch uden

Kunstgras

Kunstgras heeft minimaal onderhoud en ziet er altijd mooi en groen uit. Kom gerust eens kijken!

waterafvoer tuin en terras

Waterafvoer tuin

Met een goed afwatersysteem kunt u wateroverlast tegen gaan en blijft uw tuin langer mooi.

zand den bosch

Zand

Niet alle typen zand zijn geschikt voor ieder project. Bepaal daarom goed wat het doel is en wat u daarvoor nodig heeft.

sierbestrating beton van der donk

Betonproducten

Variatie van eenvoudige straatklinkers tot decoratieve betontegels in diverse maten.

sierbestrating gebakken bestrating van der donk

Gebakken bestrating

Gebakken straatstenen geven een warme uitstraling en een natuurlijk karakter aan uw tuin of oprit met behoud van kleur.

Kom je eens langs in onze showtuin?

Graag ontvangen wij u in onze prachtige showtuin in Vinkel (nabij Den Bosch en Oss). Klanten geven keer op keer weer aan dat ze het erg prettig vinden om bij ons op locatie in de showtuin de stenen voor sierbestrating te komen bekijken en voelen. Maak een afspraak en kom bij ons langs!